Trackday @ sonoma raceway, apr 24th - Jaguar F-Type Forum
User Tag List

 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 8 Old 04-08-2014, 02:14 AM Thread Starter
Junior Member
 
spinningbull's Avatar
 
Join Date: Jan 2014
Posts: 14
Trackday @ sonoma raceway, apr 24th

Hey all,

Ill be taking my v8s out on her maiden track day on apr 24th @ the hod teack day in sonoma. Would be fun to get out there with some other f-types, any one planning to go?

Sent from my SCH-I925 using Tapatalk

Using Tapatalk
spinningbull is offline  
post #2 of 8 Old 04-26-2014, 04:19 PM Thread Starter
Junior Member
 
spinningbull's Avatar
 
Join Date: Jan 2014
Posts: 14
Great day out there. A ton of ferraris, even a few mclarens! The f-type was fantastic! I ran the first 2 sessions with everything standard. Then I switched to dynamic... what a difference! Shaved 10s off my laptime!

Video from a fun couple of laps... F-Type V8S at Sonoma Ferrari Challenge: http://youtu.be/_sOc3xuSPNM

Sent from my SCH-I925 using Tapatalk

Using Tapatalk
spinningbull is offline  
post #3 of 8 Old 04-27-2014, 06:39 PM
gsk
Junior Member
 
Join Date: Mar 2014
Posts: 14
Did you use paddle shifting or full automatic?
gsk is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #4 of 8 Old 04-28-2014, 05:15 AM Thread Starter
Junior Member
 
spinningbull's Avatar
 
Join Date: Jan 2014
Posts: 14
Being a newbie on this track, I opted for full auto. Never even noticed the shifts! Had power when I needed it, torque was there all the time.

Next outing is at thunderhill in june. Its a 2 day event on yhe new 5m track. I plan to try a couple sessions with the shifters and compare. Ill have upgraded logging equipment by then so I can really compare,.

Sent from my SCH-I925 using Tapatalk

Using Tapatalk
spinningbull is offline  
post #5 of 8 Old 04-28-2014, 05:18 AM Thread Starter
Junior Member
 
spinningbull's Avatar
 
Join Date: Jan 2014
Posts: 14
Added a new video with log rendered. However, I was using the gps in my phone (1hz) so the data sucks, and the odbii reader was giving off bad gear readings... oh well. New equiptment coming in this week...

Fastest Laps @ Sonoma in F-Type V8s: http://youtu.be/4hlolbpJyrc

Sent from my SCH-I925 using Tapatalk

Using Tapatalk
spinningbull is offline  
post #6 of 8 Old 05-18-2014, 08:00 AM
Junior Member
 
Join Date: May 2014
Location: Florida
Posts: 4
Nice and smooth lines! Just picked up my R Coupe last week and am going to the track in June. Did the brakes hold up or was fade an issue? I know the PZERO'S usually get greasy after a few laps but I plan on changing them to the MPSS as soon as I shred the stock tires.
fldoc is offline  
post #7 of 8 Old 05-20-2014, 01:33 PM Thread Starter
Junior Member
 
spinningbull's Avatar
 
Join Date: Jan 2014
Posts: 14
Brakes held great all day. No fade. My wheels when from chrome to matte black though! :-) pzeros actually stuck much better than expected, but I burned through a lot! Lost 3/32 of tread in one day. I plan to go to mpss when these wear out (which may be after thunderhill in june).

Sent from my SCH-I925 using Tapatalk

Using Tapatalk
spinningbull is offline  
post #8 of 8 Old 05-24-2014, 03:56 PM
Junior Member
 
Join Date: May 2014
Location: Florida
Posts: 4
Good to hear the brakes held out. I am running at Sebring International Raceway and it's a pretty fast track. You have the steel rotors I presume?

I've searched high and low for aftermarket pads and haven't found anything. Are the XKR-S rotors/pad setups the same as ours? If true, there should be a plethora of stuff available soon.

I will post vids here in the next few weeks after my track sessions.
fldoc is offline  
Reply

Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Posting Rules  
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome