Jaguar F-Type Forum banner

Dach kabrioletu

10K views 12 replies 8 participants last post by  manupizzaiolo  
#1 ·
Mam problem z dachem, który się nie otwiera. Mogę go otworzyć ręcznie tylko 100 mm od przedniej szyby, ale to wszystko i nie chcę go zmuszać do powrotu. Czy ktoś wie, jak mogę ręcznie otworzyć ten składany dach, aby móc sprawdzić i wymienić tylne silniki i czujniki, jeśli to konieczne?
Salony samochodowe chcą blisko 40 000 dolarów za wymianę całego dachu ... 40 000 dolarów, to śmieszne.

#2 ·
Mam problem z dachem, który się nie otwiera. Mogę go otworzyć ręcznie tylko 100 mm od przedniej szyby, ale to wszystko i nie chcę go zmuszać do powrotu. Czy ktoś wie, jak mogę ręcznie otworzyć ten składany dach, abym mógł sprawdzić i wymienić tylne silniki i czujniki, jeśli zajdzie taka potrzeba?
Dealerzy chcą blisko 40 000 dolarów za wymianę całego dachu... 40 000 dolarów to śmieszna kwota.
Tak, 40 000 dolarów to głupie pieniądze. Długa historia, krótko mówiąc; Mój dach został uszkodzony, a ubezpieczenie zapłaciło 12 000 dolarów za jego naprawę. Potrzebowałem około 3 różnych warsztatów, zanim znalazłem taki, który faktycznie mógł wykonać tę pracę.

W międzyczasie narzędzie do ręcznego obsługi dachu w moim kabriolecie z 2014 roku znajduje się w przestrzeni na nogi pasażera na pokrywie skrzynki bezpieczników. Technik serwisowy dealera Jaguara powiedział, że użycie narzędzia to duże zadanie i lepiej pozwolić mu walczyć pracować przy ręcznej obsłudze dachu.

#3 ·
Tak, 40 000 $ to głupie pieniądze. Krótka historia, krótko; Mój dach został uszkodzony, a ubezpieczenie zapłaciło 12 000 $ za jego naprawę. Potrzebowałem około 3 różnych warsztatów, zanim znalazłem taki, który faktycznie mógł wykonać tę pracę.

W międzyczasie narzędzie do ręcznego obsługi dachu w moim kabriolecie z 2014 roku znajduje się w przestrzeni na nogi pasażera na osłonie skrzynki bezpieczników. Technik serwisowy Jaguara powiedział, że użycie narzędzia to duża robota i lepiej, żeby on walczył pracował nad ręczną obsługą dachu.
Dzięki G-Man, wiem gdzie jest narzędzie i użyłem go do zamknięcia dachu po tym, jak otworzył się po raz pierwszy.
Co muszę wiedzieć - Czy jest jakiś sposób, abym mógł całkowicie otworzyć dach, abym mógł sprawdzić silniki i czujniki?

#13 ·
Ja, mam ten sam problem… ale we Francji! Mój dealer Jaguara powiedział, że jedynym sposobem jest zniszczenie dachu, aby uzyskać dostęp do mechanizmów i silnika i wymienić go na nowy.

Czy ktoś znalazł rozwiązanie, które nie jest tak drogie?

Dziękuję bardzo
didier
Cześć, na której stronie poleciłeś używany kaptur?

#8 ·
Mam problem z dachem, który się nie otwiera. Mogę go otworzyć ręcznie tylko 100 mm od przedniej szyby, ale to wszystko i nie chcę go zmuszać do powrotu. Czy ktoś wie, jak mogę ręcznie otworzyć ten składany dach, abym mógł sprawdzić i wymienić tylne silniki i czujniki, jeśli to konieczne?
Salony samochodowe chcą blisko 40 000 dolarów za wymianę całego dachu... 40 000 dolarów, to śmieszne.
Dzień dobry - czy znalazłeś tu jakieś rozwiązanie? Całkowitą prawdą jest, że jeśli maska ​​jest w pozycji zamkniętej, będzie musiała zostać zniszczona - mój nowy dach dotarł - desperacko szukam wskazówek dotyczących usunięcia starego - bez niszczenia kluczowych elementów, które nie są dostarczane z nowym

#9 ·
Kupiłem używany kompletny dach (poszycie w złym stanie i bardzo dobry mechanizm) za 1200€. Specjalista od Jaguara delikatnie odłączył poszycie od mechanizmu, zaczynając od przedniej części, aby uzyskać dostęp do mechanizmu. Zniszczył mechanizm, wyjął go i zamontował nowy. Następnie założył moje stare poszycie na mechanizm i gotowe. 2800€. Byłoby znacznie taniej, gdyby nie musiał ostrożnie zdejmować mojego starego poszycia i po prostu wymienić cały dach.

#11 ·
2016 convertible f type. Czy ktoś odkrył, jak otworzyć miękki dach, gdy elektronika zawiedzie, bez niszczenia ramy dachu? Kupiłem wszystkie komponenty, po prostu nie mogę się do nich dostać, czy ktoś znalazł na to rozwiązanie?
Mój 2014 convertible ma narzędzie w schowku pasażera na nogi. Myślę, że jest blisko skrzynki z bezpiecznikami? Sprawdź i spróbuj ręcznie przesunąć dach w kabriolecie.